středa 15. července 2015

,

Book combo tag

Zdravím, mí milí čtenáři!
Chtěla jsem sem zase přidat nějaký tag, a po chvíli hledání jsem narazila na jeden velmi zajímavý u Kath. Jmenuje se...




1. Jaké dva autory bys ráda viděla spojit síly a napsat spolu knihu?

Gillian Flynn (autorka Zmizelé) a Dennise Lehane (autor Prokletého ostrova). Tito dva by pojem psychothrillery zvýšili tak o dva stupně výš. V knize by byly napínavé momenty, cliff-hangery a hlavně úžasné otevřené konce!






2. Jaká spolupráce autorů na jedné knize je tvá oblíbená?

Moc knih, kde by byli dva autoři, jsem nečetla, ale dobrá kniha s dvěma autory je často zmiňovaný Kruh od švédských autorů Matse Strandberga a Sary B. Elfgren.



3. Kdybys mohla zkombinovat dvě knihy, jaké by to byly?

To je těžká otázka! možná One Day a Love, Rosie... Obě dvě jsou to knížky, které sledují dlouhá léta života Emmy a Dextera co se týče One Day a Rosie a Alexe co se týče Love, Rosie. Rosie a Emma by byly nejlepšími kamarádkami, které by si stěžovali na Dextera a Alexe, které tajně milují, ale jim to po tolika letech stále nedochází. :D









4. Jaké dvě postavy z různých knih shipuješ?

Postavy shipuju jenom ze stejných knih, ale když jsem teď asi patnáct minut hledala a rozmýšlela různé shipy, napadlo mě spojit Jonase z knihy Dárce a Tally z knihy Oškliví. Oba dva žijí ve zdánlivě dokonalém světě, kdy posléze zjistí, že i ten jejich svět má chyby a snaží se proti nim bojovat. A název shipu? Možná Jolly! :D


5. Jaké dva knižní světy z různých knih bys ráda viděla spojené?

Možná Love Letters to the dead a Thirteen reasons why? Laurel z LLTTD smutní nad ztrátou své milované sestry, a talk píše dopey mrtvým známým lidem. Mezitím jako několikátému člověku dojde třináct kazet, na nichž jeho tajná láska, která spáchala sebevraždu, vypráví třinácti lidem třináct příběhů s nimi spjatými. Tito dva by si mohli vzájemně pomáhat... A MÁME TADY DALŠÍ SHIP!

6. Jakou dilogii/trilogii bys ráda viděla spojenou v jedné knize?

Sérii Oškliví od Scotta Westerfielda. Poslední díl už byl vcelku zdlouavý a myslím, že by se to do jedné knihy vešlo.


zdroje obrázků: www.weheartit.com

0 komentářů, za které jsem ráda!:

Okomentovat

Děkuji moc za přečtení a okomentování! :)