pondělí 26. října 2015

The Perfectionists - Sara Shepard

Autor: Sara Shepard

Nakladatelství: Harper Teen

Rok vydání: 2014 (originál)














Obsah


Městečko Beacon Heights je naprosto perfektní. Děti navštěvují prestižní školu, z níž se dostávají na ty nejlepší vysoké. Každý ovšem musí mít nějakou ,,vadu na kráse''. V tomto případě je jí nejpopulárnější, ale zároveň nejkrutější kluk Nolan Hotchkiss, který na každého ví nějaké tajemství. S čímž se skupina pěti holek rozhodne skoncovat. Zabijí ho.


Sara Shepard je známou bestsellerovou spisovatelkou knih jako Roztomilé malé lhářky nebo Hra lží. Další z řady jejích knih, The Perfectionists, je napsaná v podobném duchu. Je to dobře, nebo špatně?

Pět dívek - Mackenzie, Ava, Caitlin, Julie a Parker - se rozhodnou na párty otrávit Nolana Hotchkisse - kluka, kterého každý naoko zbožňoval, ale ve skutečnosti hrozně nesnášel. Proč by měl dostávat všechno, být ten nejlepší, když je to ve skutečnosti tak hrozný člověk?

Parta holek mu proto na párty hodila do pití silný lék. Myslely si, že ho jen uspí. Ano, uspal ho. Ale navždy. Všichni jsou z jeho nenadálé smrti v šoku, ale někde uvnitř jim všem spadl kámen ze srdce. Už je nikdo nebude psychicky vydírat. Můžou konečně volně dýchat. Krutý král školy je sesazen. 

Toto ovšem neplatí pro skupinu našich ,,vražedkyň''. Policie je následuje na každém kroku, v osobním životě se jim začínají dít zvláštní věci. 
Ava málem měla poměr s učitelem. Caitlin se snaží dostat na sportovní univerzitu společně se svým klukem Joshem. Později si ale začíná uvědomovat, že ten, koho miluje, je ve škutečnosti někdo úplně jiný. Mac se zase snaží dostat na Juillard s kamarádkou Clare, s níž soupeří už odmalička. A zároveň je zamilovaná do jejího kluka. Julie se snaží skrývat svůj osobní život, jak jen to jde - kdyby se někdo dozvěděl, kde bydlí, její těžce získaná popularita by byla tatam. A Parker? I po tom, co si prožila s nevlastním tátou, kvůli němuž bude mít navždy jizvy na tváři, jí osud nedá pokoj. K psychologovi Eliottovi si zašla, aby jí pomohl. Elliott jí mezitím pronásleduje na každém kroku. Každou mezitím trápí ještě jedno tajemství, to největší - někoho zabily. A kdyby to někdo viděl, tak by seděly ve vězení navždy.

Je tu ovšem jeden problém - někdo je opravdu viděl.

Roztomilé malé lhářky se mi od Sary Shepard opravdu moc líbily. Bylo to něco nového, co jsem předtím ještě nikdy nečetla - příběh byl napínavý, zajímavý, a já si hned musela koupit další díly. Hra lží byla taktéž dobrá, ale i tak mi to nedalo. a říkala jsem si, že je to trochu podobné Lhářkám. A The Perfectionists?

Zdá se mi, že Sara Shepard snad neumí psát o ničem jiném, než o partě dokonalých holek, které ve skutečnosti nejsou tak dokonalé, a které udělají spoustu hloupostí. Velkou spoustu. Celou knihu někoho podezírají, až se člověk nakonec dozví, že jejich podezřívání bylo naprosto chybné. A kniha je za námi. V tomto případě to bylo přesně tak. The Perfectionists je tak neskutečně podobné jejím předešlým knihám, že už jsem nebyla ani trochu napjatá, nebylo to ani moc zajímavé. Měla jsem pocit, že tento příběh už jsem jednoduše četla mockrát. Je zvláštní, že její knihy jsou stále tak populární, když stále píše o tom samém tématu. Je to jako kdyby jste četli stejný příběh, akorát s trošku pozměněnými postavami.

Velké, velké zklamání.


Hodnocení:
4/10

zdroje: www.weheartit.com



0 komentářů, za které jsem ráda!:

Okomentovat

Děkuji moc za přečtení a okomentování! :)